- Puutarhayrityksiä oli 3 613 vuonna 2015. Lisäystä edellisvuoteen 70 (+ 2%). Tilastointitavan muutos näkyi yritysten lukumäärässä lievänä nousuna.
- Avomaan tuotantoala oli 16 628 hehtaaria (+4%) ja kasvihuoneala 392 hehtaaria (+1 %).
- Pinta-alallisesti tärkeimmät avomaavihannekset olivat tarhaherne (3 060 ha), porkkana (1 652 ha) ja ruokasipuli (1 150 ha).
- Avomaavihannessato oli 166 miljoonaa kiloa, josta porkkanaa 64 miljoonaa kiloa.
- Marjoja tuotettiin ennätykselliset 17 miljoonaa kiloa 5 834 hehtaarin alalla. Mansikan osuus oli 14 miljoonaa kiloa ja 3 384 hehtaaria.
- Kasvihuonevihannestuotanto oli 83 miljoonaa kiloa, josta tomaattia oli 38 ja kasvihuonekurkkua 40 milj. kg.
- Erikoistomaatteja tuotettiin 3,8 miljoonaa kiloa, osuus koko tomaatintuotannosta 10 %
- Ruukkuvihannestuotanto kohosi uuteen ennätykseensä, 112 miljoonaan ruukkuun. Ruukkusalaatin tuotannon nousu taittui 82 miljoonaan ruukkuun, mutta muiden osuus nousi 13 miljoonaan ruukkuun
- Koristekasvituotantoa oli kasvihuoneissa 123 hehtaarin alalla.
Allow functional cookies to show the embedded graph.