Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2010 ennakko ja 2009 lopulliset tiedot

Julkaistu 6.7.2011

 

  • Viljan kokonaiskulutus pysyi vuoden 2009 tasolla lähes 80 kilossa henkeä kohti. Vehnän kulutus laski vajaa kaksi kiloa, mutta sen korvasi muiden viljojen, pääasiassa rukiin ja kauran, kulutuksen kasvu.
  • Tuoreita vihanneksia kulutettiin vuonna 2010 noin 56 kiloa henkeä kohti. Kulutus jäi noin viisi prosenttia edellisvuotta pienemmäksi, mutta oli samaa luokkaa kuin vuonna 2008.
  • Hedelmien kulutus kasvoi pari prosenttia edellisvuodesta. Kaikkiaan hedelmiä ja marjoja syötiin säilykkeet ja mehut mukaan lukien henkeä kohti 81 kiloa.
  • Naudanlihan ja siipikarjanlihan kulutus nousi noin neljä prosenttia ja sianlihan kulutus reilun prosentin. Lihaa kulutettiin vuonna 2010 henkeä kohti noin 76 kiloa, kun mukaan lasketaan myös riista ja syötävät elimet.
  • Kananmunien kulutus kasvoi kolme prosenttia vuodesta 2009.
  • Maitoa kului vuonna 2010 henkeä kohti 131 litraa, josta kevytmaitoa oli noin puolet ja rasvatonta maitoa vajaa 40 prosenttia.
  • Jogurttia syötiin vuonna 2010 henkeä kohti noin 23 kiloa eli neljä prosenttia edellisvuotta enemmän.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.