• Kasvihuoneyritysten kokonaisenergiankulutus vuonna 2014 oli 1 587  gigawattituntia (GWh)
  • Kokonaisenergiankulutus väheni (-7 %), mutta sähkönkulutus kasvoi (+14 %) vuoteen 2011 verrattuna.
  • Sähköä kului eniten, 547 GWh. Sitä kului ennen kaikkea kasvihuoneiden valotukseen.
  • Yleisimmin käytettiin lämmitykseen kevyttä polttoöljyä, mutta polttohakkeen käyttäjien määrä kasvoi. Sitä oli käytössä lähes 70 prosentissa tutkimukseen vastanneista yrityksistä.
  • Polttohake (281 GWh) kohosi tärkeimmäksi lämmityspolttoaineeksi, sen sijaan raskaan polttoöljyn käyttö väheni 92 GWh:iin (-67 %)
  • Kotimainen puu- ja turvepohjainen energia (mukana peltoenergia) kattoi 40 % kasvihuoneiden kokonaisenergian kulutuksesta ja 60 % lämmitysenergiantuotannosta.

 

  • Puutarhayrityksiä oli 3 543 vuonna 2014. Vähennystä edellisvuoteen 316 (-8 %)
  • Avomaan tuotantoala oli 16 052 hehtaaria (+2%) ja kasvihuoneala 388 hehtaaria (-1 %).
  • Pinta-alallisesti tärkeimmät avomaavihannekset olivat tarhaherne (3 060 ha), porkkana (1 652 ha) ja ruokasipuli (1 150 ha).
  • Avomaavihannessato oli 186 miljoonaa kiloa, josta porkkanaa 74 miljoonaa kiloa.
  • Marjoja tuotettiin 16 miljoonaa kiloa 5 794 hehtaarin alalla. Mansikan osuus oli 13 miljoonaa kiloa ja 3 298 hehtaaria.
  • Kasvihuonevihannestuotanto oli 83 miljoonaa kiloa, josta tomaattia oli 40 ja kurkkua 38 milj. kg.
  • Ruukkusalaattia tuotettiin uusi ennätys, 85 miljoonaa ruukkua. Kaiken kaikkiaan ruukkuvihannestuotanto oli 108 miljoonaa ruukkua.
  • Koristekasvituotantoa oli kasvihuoneissa 127 hehtaarin alalla. Tästä leikkokukkien ja -vihreän osuus oli 4 hehtaaria.

Lue tiedote