• Puutarhayrityksiä oli 3 543 vuonna 2014. Vähennystä edellisvuoteen 316 (-8 %)
  • Avomaan tuotantoala oli vuonna 2012 16 052 hehtaaria (+2%) ja kasvihuoneala 388 hehtaaria (-1 %).
  • Pinta-alallisesti tärkeimmät avomaavihannekset olivat tarhaherne (3 060 ha), porkkana (1 652 ha) ja ruokasipuli (1 150 ha).
  • Avomaavihannessato oli 186 miljoonaa kiloa, josta porkkanaa 74 miljoonaa kiloa.
  • Marjoja tuotettiin 16 miljoonaa kiloa 5 794 hehtaarin alalla. Mansikan osuus oli 13 miljoonaa kiloa ja 3 298 hehtaaria.
  • Kasvihuonevihannestuotanto oli 83 miljoonaa kiloa, josta tomaattia oli 40 ja kurkkua 38 milj. kg.
  • Ruukkusalaattia tuotettiin uusi ennätys, 85 miljoonaa ruukkua. Kaiken kaikkiaan ruukkuvihannestuotanto oli 108 miljoonaa ruukkua.
  • Koristekasvituotantoa oli kasvihuoneissa 127 hehtaarin alalla. Tästä leikkokukkien ja -vihreän osuus oli 4 hehtaaria.

Lopulliset tiedot puutarhatilastoista julkistetaan 28.4., jolloin julkaistaan myös alueelliset tilastotaulukot sekä tiedot kasvihuoneyritysten energiankulutuksesta 2014.

Lue tiedote